HTML

Címkék

áldozat (1) alkotmány (1) állat (1) angol (3) anya (2) aranyköpés (5) Azerbajdzsán (1) azeri (1) bándy kata (1) bankrabló (1) bántalmazás (3) bevezető (1) börtön (1) botrány (1) bűncselekmény (1) bűnözés (1) bűnöző (1) bűntény (1) celeb (1) cigány (1) cigánybűnözés (1) cikis helyzet (1) család (6) családon belüli erőszak (3) csapat (1) csoportosítás (1) diák (4) diplomácia (1) égés (1) egészség (1) életfogytiglan (2) életpálya-modell (1) élet szépségei (1) erőszak (4) EU-források (1) Európai Unió (1) felelős állattartás (1) felelőtlenség (1) felsőoktatás (2) fidesz (1) fizetés (1) főiskola (1) gazdasági matematika (1) gyerek (2) gyilkosság (2) győzelem (1) halálbüntetés (1) hallgató (2) hasznosság (1) hoffmann rózsa (1) Hoffmann Rózsa (1) idegen nyelv (1) iskola (2) iskolaköpeny (1) izraeli (1) kegyelem (1) kiadatás (1) kiváló (1) kockázat (1) kormány (3) közgazdaságtan (1) kutya (1) london 2012 (1) magyar (3) Magyarország (2) matematika (1) megélhetés (1) megszorítás (1) mindennapi testnevelés óra (1) német (1) nemzetbiztonság (1) nevelés (1) nők (1) nyelvtanulás (2) oktatás (4) olimpia (1) örmény (1) Örményország (1) otthon (1) pedagógus (1) politika (1) rend (1) rokon (3) roma (1) sport (2) sportoló (1) szavazás (1) szoba (1) szösszenet (5) szülés (1) tanár (1) tandíj (2) tanítvány (1) tanulás (2) tanuló (1) testvér (1) tiltakozás (1) típus (1) törvény (3) tüntetés (2) választás (1) választási csalás (1) varga istván (2) világhatalom (1) vízilabda (1) vizsgálat (1) Címkefelhő

Friss topikok

  • RozsaNiki: @onmagam: Szia! Attól, hogy egyszer elszakad a cérna és véletlenül elcsattan egy pofon, az ember ... (2012.09.27. 14:33) “Tudatosan verni”

Niki blogja

2012.02.16. 03:11 RozsaNiki

Otthon, édes otthon

Ha az ember távol él a családjától, elkerülhetetlen, hogy időnként hazalátogasson a szülői házba. Ez jobb esetben úgy néz ki, hogy délelőtt összepakol - Népligetbe kimegy – buszra felszáll – pár óra múlva hazaér – édesanyja boldogan várja – elmennek bevásárolni – utána haza – mindenki boldog, hogy kicsit hazajött a távol élő lány. Ehhez képest időnként a valóság:

- Szia, hogy utaztál?

- Jól. – Amikor az ember lánya még ártatlan naiv lélekként abban reménykedik, hogy ez a délután is olyan lesz, mint valami amerikai filmben, boldog család, mindenki örül, hogy egy hétig újra együtt lehetünk, satöbbi. Egészen a következő mondatig.

- Elpakoltál a szobádban? – A már jól megszokott, gyilkos kérdés, amelyre csak egyetlen helyes válasz létezik.

- Még nem, nem volt időm (meg főleg kedvem, teszem hozzá gondolatban)… - Hát nem, ez nem az a válasz; az őszinteség itt nem nyerő taktika.

- Hányszor megkértelek, hogy csinálj rendet a szobádban, te meg még erre sem vagy képes… Tudod, mi lesz, ha nem raksz rendet… Megyek és mindent kidobok, amit feleslegesnek találok, válogatás nélkül. – Igen, már tíz éve is ezt mondogatta heti rendszerességgel, amikor túl sok mindent tartottam látható helyen a szobámban. Nem mintha nem használná raktárnak már több mint két éve, ennek jegyében bepakolva mindent, amire nincs szükség, mondván, hogy elköltöztem és alig vagyok otthon, a ház többi részében meg amúgy sincs hely mindezek tárolására.

- De én jól érzem magam így, mindent megtalálok, amire szükségem van, és ez a lényeg. – Hasztalan védekezés, tudom előre. Tapasztalat.

- Elég szomorú… Egy lánynak rendet kell tartania. Úgy néz ki a szobád, mint egy disznóól. – Én mondjuk inkább azt mondanám, hogy háborús övezet, de lehet, a disznóól időközben kapott egy alternatív jelentést, amiről ezidáig lemaradtam… Jó, tudom hogy el kellene pakolnom a könyveket az asztalomról, amiket még csak tervezek elolvasni, és a több hónapja befizetett számlák sem mutatnak jól az angol könyveim mellett, az évek során összegyűjtött színházjegyekről már nem is beszélve, és talán a Bookline-ról rendelt könyvek csomagolópapírját meg az iskolai tankönyveimet-jegyzeteimet sem kellene a földön tartani, a ruháimat már meg sem említve, amik csak úgy behányva hevernek a szekrényemben már több hete, miután nem volt kedvem rendesen összehajtogatni őket, így el is pakolom mindet… majd.

És ekkor hazaérünk… szobába be, helyzetet szemrevételez, nyugtázza hogy a berendezést illetően semmi sem változott, majd csak úgy mellékesen megemlíti a nyilvánvaló tényt, szembesítve a családot azzal, hogy ők ugyanazt tették, amiért most zaklatják az embert; miközben pontosan tudja, hogy ez kb. semmit sem változtat édesanyja témához való hozzáállásán:

- Anyu, ki is csinált raktárt a szobámból?

(Szerző készséggel elismeri, hogy az alábbi történet kirívó eset, a hazautazások és családtagokkal való találkozások rendszerint valóban amerikai filmeket idéznek, mindazonáltal a történet alapja valós.)

Szólj hozzá!

Címkék: család anya szoba rend otthon


A bejegyzés trackback címe:

https://nikkiblog.blog.hu/api/trackback/id/tr304116197

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása