HTML

Címkék

áldozat (1) alkotmány (1) állat (1) angol (3) anya (2) aranyköpés (5) Azerbajdzsán (1) azeri (1) bándy kata (1) bankrabló (1) bántalmazás (3) bevezető (1) börtön (1) botrány (1) bűncselekmény (1) bűnözés (1) bűnöző (1) bűntény (1) celeb (1) cigány (1) cigánybűnözés (1) cikis helyzet (1) család (6) családon belüli erőszak (3) csapat (1) csoportosítás (1) diák (4) diplomácia (1) égés (1) egészség (1) életfogytiglan (2) életpálya-modell (1) élet szépségei (1) erőszak (4) EU-források (1) Európai Unió (1) felelős állattartás (1) felelőtlenség (1) felsőoktatás (2) fidesz (1) fizetés (1) főiskola (1) gazdasági matematika (1) gyerek (2) gyilkosság (2) győzelem (1) halálbüntetés (1) hallgató (2) hasznosság (1) hoffmann rózsa (1) Hoffmann Rózsa (1) idegen nyelv (1) iskola (2) iskolaköpeny (1) izraeli (1) kegyelem (1) kiadatás (1) kiváló (1) kockázat (1) kormány (3) közgazdaságtan (1) kutya (1) london 2012 (1) magyar (3) Magyarország (2) matematika (1) megélhetés (1) megszorítás (1) mindennapi testnevelés óra (1) német (1) nemzetbiztonság (1) nevelés (1) nők (1) nyelvtanulás (2) oktatás (4) olimpia (1) örmény (1) Örményország (1) otthon (1) pedagógus (1) politika (1) rend (1) rokon (3) roma (1) sport (2) sportoló (1) szavazás (1) szoba (1) szösszenet (5) szülés (1) tanár (1) tandíj (2) tanítvány (1) tanulás (2) tanuló (1) testvér (1) tiltakozás (1) típus (1) törvény (3) tüntetés (2) választás (1) választási csalás (1) varga istván (2) világhatalom (1) vízilabda (1) vizsgálat (1) Címkefelhő

Friss topikok

  • RozsaNiki: @onmagam: Szia! Attól, hogy egyszer elszakad a cérna és véletlenül elcsattan egy pofon, az ember ... (2012.09.27. 14:33) “Tudatosan verni”

Niki blogja

2012.09.14. 14:16 RozsaNiki

"Amit nem látunk, az nincs" - a családon belüli erőszakról újra

Képviselőink legutóbbi agymenéseit hallgatva újfent bebizonyosodott, hogy a hülyeségnek nincs határa. Varga képviselő úr előző kijelentése miatt magyarázkodni kényszerült, de sok értelmeset ezután sem mondott. Magyarázata szerint ő úgy értette korábbi kijelentését, hogy egy nő fő feladata a gyerekszülés, és ha már szült 3-4 gyereket, akkor majd önmegvalósíthat. Kedves Varga úr, ha ennyire a múlt század elején él, akkor talán jobb lenne egy időutazást tenni, és ha már ott van, örömmel vennénk, ha ott is maradna, amikor még helytálló volt a kérdésről alkotott felfogása. Időközben azonban megváltoztak a női és férfi szerepek, és ma már nem jelenthető ki egyértelműen, hogy "ez a nők dolga, ez meg a férfiaké". Valamelyik nagyon okos még azt is bedobta, hogy egy nő csak akkor lehet boldog, ha gyereke van, aki a karrierjére koncentrál, az csakis boldogtalan lehet. Nem tudom, mióta függ a boldogság attól, hogy megfelelünk-e a hagyományos elvárásoknak... szerintem inkább akkor boldog az ember, ha szabad akaratából hozza meg döntéseit és úgy él, ahogyan neki megfelel, és nem ahogyan a környezete elvárja.


Némi öröm, hogy a párt elhatárolódik a képviselő úr kijelentésétől, és már kezdene reménykedni az ember, hogy az elmúlt évek tapasztalataival ellentétben talán mégsem csupa gondolkodni képtelen, csak a büfé kedvéért bejáró képviselő ül a Parlamentben, amikor jön az újabb. Családon belüli erőszakról ne beszéljünk, mert a "család" és az "erőszak" szavak nem férnek össze egy mondatban. Tehát ha nem illik bele a kormány családról alkotott, tökéletes képébe, akkor nem is létezik. Ami a családon belül történik, magánügy, így bele sem avatkozunk - ha a férj bántalmazza a feleségét, vagy a szülők a gyereket, tegyék csak nyugodtan, ez család, amely ügyeibe nem avatkozunk bele. Szóval ha homokba dugjuk a fejünket, akkor a problémák eltűnnek. Utána meg csodálkozunk, amikor a megdöbbentő statisztikákat olvassuk a családon belüli erőszak főként női és gyerekáldozatairól.

Szólj hozzá!

Címkék: család erőszak törvény bántalmazás áldozat családon belüli erőszak varga istván


A bejegyzés trackback címe:

https://nikkiblog.blog.hu/api/trackback/id/tr704777001

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása